luni, 17 ianuarie 2011

Ceva dulce pentru puiutul meu

Buna dragele mele.Azi vreau sa impartasesc cu voi o reteta pe care am pregatit-o pentru puiutul meu ieri.Vroiam ceva dulce asa ca ne-am hotarat sa pregatim acest tort. Vi-l recomand tuturor celor care iubesc dulciurile. Iata si reteta:

TORT CU CREMA DE ZAHAR ARS
Ingrediente:
Pentru crema de zahar ars:
-8 oua

-o cana de zahar+150 gr zahar
-400 ml lapte

-1 plic zahar vanilat

Pentru pandispan:
-3 oua

-125 gr zahar
-100 gr faina
-o jumatate plic praf de copt.

-o lingurita coaja de lamaie rasa
-un plic zahar vanilat

-o lingura zeama de lamaie
-doua banane

Pentru decor:
-doua mandarine
-200 ml frisca vegetala


Mod de preparare:
Pentru crema de zahar, ouale se bat impreuna cu 150 gr zahar si pliculetul de zahar vanilat, apoi diluam compozitia cu laptele caldut. Intr-o craticioara punem la topit o cana de zahar,la foc mic si amestecam continuu pentru a nu se lipi sau arde. Cand zaharul e topit si caramelizat,rotim craticioara astfel incat peretii sa fie acoperiti in totalitate cu zahar caramelizat,dupa care adaugam compozitia de oua si dam la cuptor la foc mic circa 20 de minute....timp in care pregatim compozitia pentru pandispan.

Separam albusurile de galbenusuri....albusurile se bat pana obtinem o spuma tare,dupa care adaugam cate o lingura de zahar,batand incontinuu.Adaugam si galbenusurile amestecate cu zaharul vanilat coaja de lamaie si jumatate din cantitatea de faina,si mestecam incet,de sus in jos cu o lingura de lemn.adaugam si restul de faina impreuna cu praful de copt stins cu zeama de lamaie.Compozitia astfel obtinuta o adaugam pente crema si dam la cuptor pentru alte 20 de minute. Se incearca cu o scobitoare pentru a vedea daca e gata.
Se lasa la rece aproximativ o ora dupa care deasupra se pun felii de banana iar pente frisca batut. Se orneaza cu mandarine.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu